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장내 상피세포 점막 투과성에 대한 유산균 및 금은화의 효과

In Vitro Profiling of Bacterial Influence and Herbal Applications of Lonicerae Flos on the Permeability of Intestinal Epithelial Cells
한국식품영양과학회지 제41권 제7호, 2012.7, 881-887 (7 pages)
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초록
This study was designed to examine influence of bacteria and herbal applications of Lonicerae Flos on the permeability of intestinal epithelial cells. The HCT-116 human intestinal cell was used as an in vivomodel of “leaky gut”. Dextran sodium sulphate (DSS) was used to induce an increase in the permeability of epithelial cell tight junctions. Probiotics including Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Salomonella spp. and Staphylococcus aureuswere used to evaluate bacterial influence on the intestinal epithelial cells. Herbal extract Lonicerae Floswas also assessed to find out what kind of effects it has when used alone or fermented with Lactobacillus plantarum. The permeability of intestinal cell lines was assessed using transepithelial electrical resistance (TEER) and horseradish peroxide (HRP) assessments. This data provides evidence for the probiotic benefits of intestinal permeability. The data also provides promising evidence of herbal effects on reducing intestinal permeability, especially when fermented with probiotics.

유산균과 금은화, 발효 금은화는 장누수 증후군과 연관된 장 상피세포 점막 투과성 감소에 대하여 유의한 효과를 나타내었다. 따라서 유산균을 단독으로 사용하는 방법과 유산균을 이용해 발효시킨 금은화를 증가된 장 투과성 및 장내미생물 불균형으로 인한 장누수 증후군과 관련된 일련의 증상들을 치료하고 면역관련 질환 및 만성 염증성 질환에도 응용할 수 있을 것으로 예상되며 이에 대한 앞으로의 추가 연구가 필요할 것으로 사료된다.

목차
Abstract
서론
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결과
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