지원사업
학술연구/단체지원/교육 등 연구자 활동을 지속하도록 DBpia가 지원하고 있어요.
커뮤니티
연구자들이 자신의 연구와 전문성을 널리 알리고, 새로운 협력의 기회를 만들 수 있는 네트워킹 공간이에요.
서론
재료 및 방법
결과 및 고찰
요약
문헌
논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!
재래식 된장의 발효과정 중 이화학적 특성과 Angiotensin 전환효소 저해능 및 항돌연변이원성의 변화
Food Science and Preservation
2006 .10
전통된장으로부터 Angiotensin Converting Enzyme 저해물질의 분리
한국식품과학회지
1999 .06
Distribution of Molecular Weights of Total Nitrogen from Water extracts of commercial Korean Fermented Soybean Paste (Doenjang) and it’s Angiotensin I Converting enzyme (ACE) inhibitory activity
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2018 .10
된장으로부터 Angiotensin Converting Enzyme(ACE) 저해 Peptide의 분획
한국식품과학회지
1995 .04
Investigation of Quality Change of Traditional Soybean Paste (doenjang) in Gyeongnam
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2018 .10
된장으로부터 Angiotensin Converting Enzyme 활성 저해물질의 정제
Applied Biological Chemistry
1994 .01
색상이 개선된 재래식 된장 개발
한국식품과학회지
2002 .06
Improving Effect of Korean Traditional Soybean Paste (Doenjang) on Renin-Angiotensin System (RAS) Regulation in the Rat with High Fat Diet and/or High Salt Diet
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2019 .10
메주 제조 시 Bacillus subtilis의 첨가가 재래식 된장의 발효에 미치는 영향
Food Science and Preservation
2008 .08
Comparative analysis of Doenjang (Korean traditional soybean paste) manufactured in Gochang
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
Comparison of physicochemical properties of low-salt Doenjang according to manufacturing method of soybean paste
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
Quality Characteristics of Commercial Doenjang and Traditional Doenjang
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
유백피를 첨가한 된장의 품질 특성 연구
Food Science and Preservation
2008 .08
김으로부터 분리한 Angiotensin - I Converting Enzyme 저해제의 정제 및 특성
한국식품영양과학회지
2000 .08
된장 유래 혈전분해효소 생산균주의 분리 및 최적 효소생산 조건 탐색
Food Science and Preservation
2005 .12
균주를 달리한 된장의 향기 성분
한국식품과학회지
1994 .06
Effect of Different Age Groups in Blind and Informed Consumer Acceptance Test for Korean Traditional Soy Bean Paste, Doenjang
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
Bacterial Diversity in Commercial and Traditional Soybean paste(Doenjang) Using 16S rRNA Sequence Analysis
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2013 .11
Yeast Diversity in Commercial and Traditional Soybean Paste (Doenjang) Using 26S rRNA Sequence Analysis
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2012 .10
메주 유래의 B. subtilis SCB - 3으로 제조된 된장의 Angiotensin Ⅰ Converting Enzyme 저해효과
한국식품영양과학회지
1997 .10
0