메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
김영인 (상지대학교)
저널정보
한국지역사회생활과학회 한국지역사회생활과학회지 한국지역사회생활과학회지 제21권 제1호
발행연도
2010.3
수록면
5 - 12 (8page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
The objective of this research was to examine the relationship between food preferences and personality of university students. The questionnaires were distributed to 198 university students in 2009. The data showed high correlation between personality and food preferences. According to the result of food preferences exams the most favorite food of university students was coffee, refreshing drinks, eggs, ice creams, bananas, porks, apples, chickens, weeds, grapes and food they dislike were sea cucumbers, livers, mung bean sprout, crown daisy, flat fishes, bean curd, green lavers, lotus roots, turban shells, egg plant etc. The correlation coefficient between food preferences and personality showed that male students had more dominance and sociability, and female students had more sociability and validity. On the other hand, a good diet group had higher responsibility and a poor diet group had higher sociability. Consequently, good food habits is essentially needed for the formation of desirable personality of students.

목차

ABSTRACT
Ⅰ. 서론
Ⅱ. 연구 내용 및 방법
Ⅲ. 연구결과 및 고찰
Ⅳ. 요약 및 결론
참고문헌

참고문헌 (35)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2010-522-002244599