메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
배준호 (경희대학교)
저널정보
한국관광레저학회 관광레저연구 관광레저연구 제23권 제3호(통권 제58호)
발행연도
2011.3
수록면
281 - 297 (17page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
The hotel market in Korea has grown considerably in size, but recently competition between hotels becomes more and more severe. This study aims at understanding managemental status of individual hotels that run restaurants, and at suggesting an efficient improvement alternative. For this purpose, the efficiency level in each hotel is analyzed, the cause of efficiency difference between hotels is analyzed, and finally how the efficiency takes effect on the hotel management is analyzed. Also, a comparative study between the actual efficiency level of each hotel and satisfactory level of customers is made.
In terms of methodology, an efficiency evaluation is performed by using DEA mo 이 which is specially useful for evaluating an efficiency of a service business sector as it has multiple input and output factors. CCR analysis and BCC analysis are performed together in the evaluation of DEA efficiency.eff addition to this, the cause analysis of non-efficient hotels and expected improvement amaral figure is suggested by the analyses.

목차

Abstract
Ⅰ. 서론
Ⅱ. 이론적 배경
Ⅲ. 연구방법론
Ⅳ. 실증분석
Ⅴ. 결론
참고문헌

참고문헌 (1)

참고문헌 신청

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2012-326-004236837