메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술대회자료
저자정보
이승현 (서울과학기술대학교) 김철호 (서울과학기술대학교)
저널정보
대한설비공학회 대한설비공학회 학술발표대회논문집 대한설비공학회 2014년도 동계학술발표대회
발행연도
2014.11
수록면
68 - 72 (5page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
Ice have been used in the field of all manufacturing and transportation processing fish, meat, and vegetables, chemical processes, pharmaceuticals, such as ice thermal storage system. Food culture is improved mechanically from before recently it accordingly, living standards improve, the demand for large ice machine coffee shop, family restaurants, and hotels is increasing rapidly. Large ice machine has been advanced efforts to improve the ice quality 300 kg / day class is used widely to improve the ice-making efficiency.
In this study, it was studied by introducing the CFD analysis method to predict the minimum time that water flowing over the ice changes to ice in order to predict the performance of a large ice machine. It has been studying by changing the temperature of the ice and the inlet temperature to predict the freezing time of the water in the ice of a specific size, it was investigated the numerical analysis with changes in time. according to the research results, it was confirmed that when the inlet velocity is low and the the ice cube temperature is -4 ℃, ice is formed most rapidly.

목차

ABSTRACT
1. 서론
2. 해석 연구의 조건
3. 수치해석 결과
4. 결론
참고문헌

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0