메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
Won-Il Kim (RDA) Woo-Ri Go (RDA) Chang-Oh Hong (Pusan National University) Kwon-Rae Kim (GNTECH)
저널정보
한국토양비료학회 한국토양비료학회지 한국토양비료학회지 제47권 제6호
발행연도
2014.12
수록면
506 - 509 (4page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
This study was conducted to identify transition characteristics of mercury in several selected medicinal plants and to find the appropriate management for production of safety food. Cultivated soils and medicinal plants were collected at 29 sites for Angelica gigas (Korean angelica root), 68 sites for Platycodon grandiflorum (Balloon flower), 35 sites for codonopsis lanceolata (Deoduck), 36 sites for Dioscorea batatas (Chinese yam), 32 sites for Rehmannia glutinosa (Foxglove), 16 sites for Cnidium officinale makino (cnidium), and 26 sites for Astragalus membranaceus (milk vetch root) during the harvest season of 2013. Mercury in the soils and medicinal roots were analyzed with a Direct Mercury Analyzer. Average content of mercury in soils cultivated medicinal plants was 0.023 mg kg<SUP>-1</SUP> (range: from 0.003 to 0.074 mg kg<SUP>-1</SUP>) and average content of mercury in medicinal plants was 0.003 mg kg<SUP>-1</SUP> (range: from 0.001 to 0.011 mg kg<SUP>-1</SUP>), indicating that mercury in the surveyed soils and medicinal plants were not exceeded the Korean regulation.

목차

Introduction
Materials and Methods
Results and Discussion
Conclusion
References

참고문헌 (20)

참고문헌 신청

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2016-521-000952224