메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
Lee, Jee Hye (University of Ulsan)
저널정보
한국관광레저학회 관광레저연구 관광레저연구 제27권 제5호(통권 제93호)
발행연도
2015.5
수록면
317 - 335 (19page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
This current study aims to examine 1) the influence of tourists’ demographic characteristics including cultural background, gender, and education on food satisfaction; 2) the influence of tourists’ food satisfaction on revisit intention; and 3) the influence of tourists’ food satisfaction on word-of-mouth intention. The results revealed that Western tourists showed a higher level in food satisfaction than Asian tourists, and male tourists showed a higher level in food satisfaction than female ones. Furthermore, more educated tourists showed a higher level of food satisfaction. The findings supported the influence of tourists’ food satisfaction on revisit intention and word-of-mouth intention. The present study provided further evidence for understanding the association between tourists’ demographic information and food satisfaction and emphasized the importance of food satisfaction at travel destinations for explaining tourists’ behaviors.

목차

Abstract
Ⅰ. Introduction
Ⅱ. Literature review
Ⅲ. Methodology
Ⅳ. Results
Ⅴ. Conclusion
참고문헌

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0