메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
강신주 (경북대학교)
저널정보
대한가정학회 대한가정학회지 대한가정학회지 제8권 제1호
발행연도
1970.1
수록면
87 - 92 (6page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
Recently it has become a common belief that ascorbic acid comes to break up in the process of making its color after peeling it. In this study the writer has attempted to observe whethier ascorbc acid really breaks up or not, what percentage of salt is needed in water to keep ascorbic acid in the best condition. Ascorbic acid was quantified by the spectrophotometric method. The results were obtained as follows; It seems that ascorbic acid does not break up considerably in mixing by the imxer for two minutes and if the mixing lasts longer ascorbic acid breaks up by heat and presumably by enzyme and oxidation. Generally at our home the breaking of ascorbic acid usually does not appear so much as only two minutes, mixing gives us the desirable result.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0