메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
윤영석 (한국원자력연구원) 이기창 (전남대학교) 김재경 (한국원자력연구원) 송범석 (한국원자력연구원) 은종방 (전남대학교) 박종흠 (한국원자력연구원)
저널정보
한국방사선산업학회 방사선산업학회지 방사선산업학회지 제14권 제1호
발행연도
2020.1
수록면
51 - 58 (8page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
Evaluation for the effect of electron-beams irradiation (0, 0.1~1 kGy) on the qualityparameters of ‘Maehyang’ strawberries (Fragaria×ananassa) were performed to verify thefeasibility of irradiation treatment as a phytosanitary treatment. Electron-beams irradiation hadnot significant effect on weight loss, moisture content, water activity and total soluble solid in bothnon-irradiated control and all irradiated samples. However, firmness were significantly reducedin a dose-dependent manner (p<0.05). Phenolic acids and hydrolysable tannins and anthocyaninscontent maintained regardless of irradiation treatment, while flavonoids of irradiated-samplesincreased than control. Moreover, 0.1~0.8 kGy irradiated samples did not show significantchanges in sensory scores for overall acceptance compared to the control. Based on these results,it is considered that suitable electron-beams irradiation of strawberry was appropriate to achievephytosanitary purpose without adversely affecting physio-chemical changes and sensory qualities.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (38)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0