메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
백창승 (경원대학교 식품생물공학과) 박영서 (경원대학교) 장학길 (경원대학교)
저널정보
한국산업식품공학회 산업식품공학 산업식품공학 제12권 제1호
발행연도
2008.1
수록면
49 - 57 (9page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
The physico-chemical properties of wheat flour supplemented with 0-30%(w/w) black rice flour were examined. Water content and protein content of black rice flour were lower than those of wheat flour, whereas fat, ash, and carbohydrate contents were higher than those of wheat flour. Increasing proportions of black rice flour resulted in increase of water holding capacity(WHC), whereas alkaline water retention capacity(AWRC), sedimentation value, Pelshenke(PK) value decreased. There was negative correlation between AWRC and WRC, and sedimentation value showed negative correlation with WRC, but positive correlation with AWRC. Mixograph midline peak height and width at peak decreased with increasing amounts of black rice flour. Rapid Visco Analyser peak viscosity, breakdown, and setback decreased with increasing amounts of black rice flour, and showed positive correlation with PK value, sedimentation value, and AWR, respectively.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (34)

참고문헌 신청

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0