메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
강영미 박선영 이수광 이정석 허민수 김진수
저널정보
한국수산과학회 한국수산과학회지 한국수산과학회지 제50권 제2호
발행연도
2017.4
수록면
130 - 138 (9page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
This study examined chemical characterization in commercial dark-fleshed fish (mackerel Scomber japonicus, Japa nese Spanish mackerel Scomberomorus niphonius, and Pacific herring Clupea pallasii) to determine their suitability for use as raw materials for seafood products. The volatile basic nitrogen (VBN), heavy metal, radioactivity, poly chlorinated biphenyl (PCBs), benzo[a]pyrene, and histamine concentrations were measured. The VBN in all of the dark-fleshed fish was less than 20 mg/100 g, which is the limit for raw materials for seafood processing. Except for mackerel based on the lead (Pb) standards of the European Union (EU), Taiwan, and CODEX, and all fish based on the cadmium (Cd) standards for China and the EU, the commercial dark-fleshed fish were free from total mer cury (Hg), Pb, and Cd based on domestic and foreign standards. The radioactivity, polychlorinated biphenyl (PCB), benzo[a]pyrene, and histamine concentrations of the commercial dark-fleshed fish all adhered to the domestic and foreign standards. The commercial dark-fleshed fish tested could all be used as raw materials for seafood products, except for some exported products.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-151-24-02-090164484