메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
이영근 (경기대학교) 이윤신 (수원여자대학) 정은경 (숙명여자대학교)
저널정보
동아시아식생활학회 동아시아식생활학회지 東아시아 食生活學會誌 第20卷 第3號
발행연도
2010.6
수록면
452 - 457 (6page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
To obtain basic information on the utilization of Suaeda (S.) asparagoides M<SUB>IQ</SUB> as a raw material in food, it's chemical components of were investigated. S. asparagoides M<SUB>IQ</SUB> from the Hwaseong-si in Korea was used after drying and grinding with powder. The total dietary fiber, insoluble dietary fiber and soluble dietary fiber contents of S. asparagoides M<SUB>IQ</SUB> were found to be 39.41%, 37.63% and 1.78%, respectively. Macromineral components of S. asparagoides M<SUB>IQ</SUB> were Na (7.6%), K (2.4%) and Mg (0.6%). High contents of microminerals such as Cu, Mn and Zn were also found. Lysine and methionine which are essential amino acids were detected with the value of 215 ㎎/100 g and 23.2 ㎎/100 g, respectively. S. asparagoides M<SUB>IQ</SUB> that was harvested in May was higher in crude protein than that harvested in September but the crude fat content of that which was harvested in September was twice as high as that harvested in May.

목차

Abstract
서론
재료 및 방법
연구 결과
요약 및 결론
문헌

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2010-594-002474791