메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
임지현 (세경대학교) 이애주 (세종대학교)
저널정보
한국외식산업학회 한국외식산업학회지 한국외식산업학회지 제10권 제1호(통권 제22호)
발행연도
2014.3
수록면
101 - 115 (15page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
It is the aim of this study to offer ideas and suggestions to hotel employees" of impowerment, organizational justice, job satisfaction, and organizational commitment by identifying in the hotel food and beverage. Interviewing method was adopted for the survey which carried out from September to 2013. Out of 250 distributed survey sheets 241 were responded, and among them 19 were excluded due to severe tendency of bias or inconsistency for analysis. For remaining 222 responses, SPSS 18.0 and AMOS 18.0 was applied for factorial analysis and reliability verification. Then, covariance analysis was carried out for the verification of hypothesis of the study. First, Impact and nutrition has positive effect on organizational commitment. Second, Impact and nutrition has positive effect on job satisfaction. Third, Distributive justice procedural justice has positive effect on job satisfaction. Fourth, Distributive justice procedural justice has positive effect on organizational commitment. Final, Job satisfaction has positive effect on organizational commitment.

목차

Abstract
Ⅰ. 서론
Ⅱ. 이론적 고찰
Ⅲ. 연구방법
Ⅳ. 결과 및 고찰
Ⅴ. 결론
참고문헌

참고문헌 (4)

참고문헌 신청

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2015-320-001420615