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논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
김성곤 (단국대학교)
저널정보
한국식품과학회 식품과학과 산업 식품과학과 산업 제50권 제1호
발행연도
2017.3
수록면
36 - 56 (21page)

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The importance of noodles in Korean diet is becoming greater in recent years. This article is an overview on a variety of Korean noodles including dried noodle, naengmyeon (buckwheat noodle), dangmyeon (starch noodle) and instant fried noodle. It gives also the background information on the changes of the definition of noodles. Since Koreans are the largest consumer of instant fried noodles per capita in the world, primary emphasis was placed on the development history of instant fried noodles.

목차

Abstract
Ⅰ. 머리말
Ⅱ. 민속 문화 측면에서의 국수
Ⅲ. 국수란 무엇인가? - 사전적 의미
Ⅳ. 국수란 무엇인가? - 산업적 의미
Ⅴ. 국수 생산량
Ⅵ. 라면: 놀라운 성장 이야기
Ⅸ. 맺는말
참고문헌

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