메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
Hyun Kang (Dankook University)
저널정보
대한의생명과학회 대한의생명과학회지 대한의생명과학회지 제24권 제4호
발행연도
2018.12
수록면
365 - 371 (7page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
In this study, antioxidant and anti-neuroinflammatory of ethanol extracts from walnuts`s (Juglans regia L.) shell were investigated in vitro. Radical-scavenging activities of the walnuts"s shell ethanol extracts (WSE) were examined by using ABTS radicals and α,α-diphenyl-β-picrylhydrazyl (DPPH) radicals assay. In the ABTS and DPPH radical scavenging activity, RC<SUB>50</SUB> of WSE were measured as 15.74 and 40.13 μg/mL, respectively. Also, to evaluate the anti-neuroinflammatory effects of WSE in lipopolysaccharide (LPS)-stimulated BV-2 microglial cells. The production of proinflammatory cytokines NO were examined by LPS in BV-2 cell. BV-2 cells activated with LPS were treated with various doses (10, 25, 50, 100 μg/mL) of WSE. Supernatants were analyzed for the production of NO using Griess reagent. WSE up to 10 μg/mL still required to inhibit NO induced by LPS. These results showed that walnuts`s (Juglans regia L.) shell can be used as an easily accessible source of natural anti-neuroinflammatory and natural antioxidants.

목차

서론
재료 및 방법
결과
고찰
REFERENCES

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2019-510-000302792