지원사업
학술연구/단체지원/교육 등 연구자 활동을 지속하도록 DBpia가 지원하고 있어요.
커뮤니티
연구자들이 자신의 연구와 전문성을 널리 알리고, 새로운 협력의 기회를 만들 수 있는 네트워킹 공간이에요.
이용수
등록된 정보가 없습니다.
논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!
Analysis of Fucoxanthin Content of Sargassum species
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2017 .05
다시마의 건조 과정 중에 발생하는 후코잔틴(fucoxanthin)과 총항산화능의 변화
한국식품과학회지
2019 .12
Fabrication and characterization of alginate/gelatin/fucoidan 3D scaffolds for anti-inflammation in microglial cells
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2018 .05
HPLC를 이용한 다시마 유래 활성물질의 분리·정제
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
Fucoxanthin Suppresses Lipid Accumulation and ROS Production During Differentiation in 3T3-L1 Cells
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
Sodium alginate/gelatin/fucoidan three-dimensional scaffolds for anti-inflammatory effects in lipopolysaccharide-stimulated BV2 microglial cells
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2015 .10
함유황 다당체 Fucoidan의 인체 대장암세포(HT-29) 사멸과 Apoptosis에 미치는 영향
한국식품영양학회지
2022 .06
다시마를 첨가한 건강기능성 죽의 품질특성 및 항산화 효과
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2017 .05
Antiviral effect of fucoxanthin, an edible carotenoid, against SARS-CoV-2
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2023 .10
Turbinaria ornata, a source of fucoidan; Purified fucoidan abate LPS-induced inflammatory responses in in-vitro and in-vivo models
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2019 .10
Anti-diabetic activity of fucoidan depending on seaweeds species
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2018 .05
Investigation of structural factors for alpha-amylase inhibition of fucoidan
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2018 .05
다시마 유산균 발효 제품 개발을 위한 유용 유산균의 분리 및 그 특성
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2017 .05
Characterizing fucoxanthin as a selective dopamine D3/D4 receptor agonist: Relevance to Parkinson’s disease
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2019 .10
다시마 분말을 첨가한 만두피의 품질 특성
Food Science and Preservation
2015 .04
팽화온도에 따른 다시마 및 미역의 품질특성 비교
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
후코이단에 의한 인간 폐 섬유모세포의 활성 억제 효과
한국수산과학회지
2016 .12
Fucoxanthin Attenuates Aβ-Induced Oxidative Stress via Akt/GSK-3β/Fyn-mediated Nrf2 Activation
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2021 .10
Study of non-dialysis extraction process and seaweed species to develop anti-diabetic fucoidan
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2021 .04
Extraction and Microencapsulation of Seaweed Oil rich in Fucoxanthin by employing supercritical carbon dioxide techniques
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2018 .05
0