메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
이갑택 (부산대학교) 심창섭 (동오) 이경희 (부산대학교)
저널정보
한국동력기계공학회 동력시스템공학회지 동력시스템공학회지 제24권 제4호
발행연도
2020.8
수록면
89 - 96 (8page)
DOI
10.9726/kspse.2020.24.4.089

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
As a result of developing and evaluation the performance of the kitchen ventilation system, a new kitchen ventilation system, which can improve the exhaust performance of the kitchen ventilation system installed in the existing apartment house and improve the noise problem from the range hood, was conducted as follows. The same conclusion was reached. First, the development system is a kitchen exhaust system, and consists of a roof fan with a power fan, an exhaust standing duct, and a range hood that can selectively incorporate a power fan. It was possible to improve the exhaust performance through the control of the roof fan with a built-in PCB, and the noise level in the kitchen could be reduced below the standard valueby removing the power fan in the range hood. Second, the noise level generated by the range hood could be reduced to below the standard value by removing the power fan. The noise level of the range hood measured under various assumed conditions met the standards of the Korean Standard for Equipment Association. As a result of verifying the performance of the kitchen exhaust performance, noise in the range hood, dew condensation, and backflow into the household, which have been pointed out as problems in the existing kitchen ventilation system. It shows that natural ventilation performance, convenience of use, maintenance and energy cost are reduced through the electric air damper.

목차

Abstract
1. 서론
2. 연구의 범위 및 방법
3. 측정대상 제품의 개요 및 특징
4. 주방 공용배기시스템의 성능 측정
5. 결론
References

참고문헌 (7)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0