지원사업
학술연구/단체지원/교육 등 연구자 활동을 지속하도록 DBpia가 지원하고 있어요.
커뮤니티
연구자들이 자신의 연구와 전문성을 널리 알리고, 새로운 협력의 기회를 만들 수 있는 네트워킹 공간이에요.
이용수
등록된 정보가 없습니다.
논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!
Thermal Acid Hydrolysis Pretreatment, Enzymatic Saccharification and Ethanol Fermentation from Red Seaweed, Gracilaria verrucosa
한국미생물·생명공학회지
2015 .01
Comparison of Ethanol Yield Coefficients Using Saccharomyces cerevisiae, Candida lusitaniae, and Kluyveromyces marxianus Adapted to High Concentrations of Galactose with Gracilaria verrucosa as Substrate
Journal of Microbiology and Biotechnology
2020 .01
해조류 바이오매스를 이용한 바이오에탄올 생산기술
생명과학회지
2016 .08
Bioethanol Production from Seaweed Kappaphycus alvarezii by Simultaneous Saccharification and Fermentation
한국미생물·생명공학회지
2016 .01
Evaluation of Galactose Adapted Yeasts for Bioethanol Fermentation from Kappaphycus alvarezii Hydrolyzates
Journal of Microbiology and Biotechnology
2016 .01
홍조류(Eucheuma denticulatum)를 이용한 바이오에탄올 생산
한국미생물·생명공학회지
2017 .01
야생 효모 종류에 따른 알코올 발효 특성
한국미생물·생명공학회지
2015 .01
Bioethanol Production from Seaweed Undaria pinnatifida Using Various Yeasts by Separate Hydrolysis and Fermentation (SHF)
한국미생물·생명공학회지
2016 .12
유전자 형질전환을 통한 쌀 전분 분해효소 재조합 효모균주의 개발과 발효특성조사
미생물학회지
2016 .06
Evaluation of 2,3-Butanediol Production from Red Seaweed Gelidium amansii Hydrolysates Using Engineered Saccharomyces cerevisiae
Journal of Microbiology and Biotechnology
2020 .01
Clostridium 종을 이용한 미역으로부터 아세톤, 부탄올, 에탄올(ABE) 생산
한국미생물·생명공학회지
2017 .01
Production of Ethanol from Agarose by Unified Enzymatic Saccharification and Fermentation in Recombinant Yeast
Journal of Microbiology and Biotechnology
2019 .01
CRISPR/CAS9을 이용하여 lipid elongation gene의 과발현을 통한 효모의 에탄올 발효능 개선
한국미생물·생명공학회지
2021 .01
Comparative Analysis of Antioxidant Properties in Selected Seaweeds of Jaffna Coastal Waters, Sri Lanka
생명과학회지
2025 .02
Enhancement of Ethanol Production via Hyper Thermal Acid Hydrolysis and Co-Fermentation Using Waste Seaweed from Gwangalli Beach, Busan, Korea
Journal of Microbiology and Biotechnology
2018 .01
효모 발효 끄라차이담의 항산화 활성
한국생활과학회 학술대회논문집
2018 .05
딸기를 첨가한 막걸리의 제조와 발효 과정 중 이화학적 및 미생물학적 특성
한국균학회지
2016 .01
동시당화발효공정을 위한 바이오캡슐 형성
한국미생물·생명공학회지
2017 .06
에탄올 생산 향상을 위한 발효저해물질 제거와 리그닌 유래 발효저해물질이 에탄올 발효에 미치는 영향
목재공학(Journal of the Korean Wood Science and Technology)
2016 .01
Do Saccharomyces cerevisiae Cells Know How Much Energy They Are Using?
한국미생물학회 학술대회논문집
2015 .04
0