메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
김경호 (한국농촌경제연구원) 송경환 (순천대학교) 한재환 (순천대학교)
저널정보
한국농업경제학회 농업경제연구 농업경제연구 제61권 제3호
발행연도
2020.1
수록면
81 - 100 (20page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

이 논문의 연구 히스토리 (2)

초록· 키워드

오류제보하기
Consumers are getting interested in safe and beneficial foods as the economy grows and their income level increases. This study aims to investigate consumers’ perceptions toward black garlic and to analyze the factors of determining their purchase intention. According to the consumer survey, consumers believe that black garlic has more health benefits than general garlic. Besides, it turns out that consumers who have purchase experience of black garlic are very satisfied with it, and have the most preference for concentrate on processing types. The results indicate that diversification and enhancement of processing types of black garlic are needed for consumption expansion in the future. Empirical findings show that the more consumer significantly considers a price the more their purchase intention decreases. On the other hand, as consumers have purchase experiences and higher interest in black garlic, they are more likely to be positive for purchasing them.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (25)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0