메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
Bo-Su Lee (Kyungpook National University) Yong-Hee Choi (Kyungpook National University) Won-Young Lee (Kyungpook National University)
저널정보
한국식품영양과학회 Journal of Food Science and Nutrition Journal of Food Science and Nutrition Vol.16 No.3
발행연도
2011.9
수록면
261 - 266 (6page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
Supercritical CO<SUB>2</SUB> pretreatment before dehydration leads to a faster dehydration rate. The best supercritical CO<SUB>2</SUB> pretreatment conditions for the most effective dehydration were 45oC, 25 MPa and 55oC, 25 MPa. Increasing pressure of the supercritical CO<SUB>2</SUB> pretreatment system tended to accelerate the dehydration rate more than increasing temperature did. Samples pretreated at higher temperatures and pressures showed greater shrinking and pore distribution on scanning electron microscopy. Control samples maintained their cell walls, whereas samples pretreated at higher temperatures and pressures showed more cell disruption, and more pores were observed. Pore sizes of control and pretreated samples were about 100 and 70~80 μm, respectively. Samples pretreated at higher temperatures and pressures had smaller pores and a denser distribution.

목차

Abstract
INTRODUCTION
MATERIALS AND METHODS
RESULTS AND DISCUSSION
REFERENCES

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2013-511-000751825