메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
차민선 (부경대학교) 박종운 (부경대학교) 강버들 (부경대학교)
저널정보
한국수산해양교육학회 수산해양교육연구 수산해양교육연구 제27권 제4호 (통권 제76호)
발행연도
2015.8
수록면
1,075 - 1,083 (9page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
The purpose of this study consists in analyzing the reality of processed food intake by students in different educational environments such as fisheries·maritime high schools and general high schools and their awareness of food additives and investigating the reality of nutrition education. In order to achieve this purpose, we selected a total of 400 students as the subjects of this study from fisheries high schools located in Busan, Incheon, Gyeongbuk, Chungbuk and Jeonnam and general high schools located in Busan, Gyeonggi and Jeonnam. The findings of this study are summarized as follows. First, when analyzing the reality of fisheries·Maritime and general high school students" processed food intake, in terms of the gender difference, the female students indicated a higher processed food intake frequency than the male students and in terms of the school types, the fisheries·Maritime and general high school students showed an almost similar processed food intake frequency. Second, seeing that most female and male students were aware that the food additives were unsafe substances. Third, when analyzing the reality of nutrition education, there were more students who had not received a nutrition education than the students who had received a nutrition education.

목차

Abstract
Ⅰ. 서론
Ⅱ. 이론적 배경
Ⅲ. 연구 방법
Ⅳ. 연구 결과
Ⅴ. 결론 및 제언
References

참고문헌 (11)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2016-374-001851987