지원사업
학술연구/단체지원/교육 등 연구자 활동을 지속하도록 DBpia가 지원하고 있어요.
커뮤니티
연구자들이 자신의 연구와 전문성을 널리 알리고, 새로운 협력의 기회를 만들 수 있는 네트워킹 공간이에요.
이용수
등록된 정보가 없습니다.
논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!
Antimicrobial Properties of Turmeric (Curcuma longa L.) Rhizome-Derived ar-Turmerone and Curcumin
Food Science and Biotechnology
2006 .08
Potent Fungicidal Activity of Curcumin derived from Curcuma longa Roots
한국농약과학회 학술발표대회 논문집
2000 .10
Effects of Planting Densities on Growth Characteristics and Curcumin Constituents of Curcuma longa L.
한국약용작물학회 학술대회논문집
2016 .05
강황(Curcuma longa L.)으로부터 초임계 유체 추출한 curcumin의 생리활성
한국식품과학회지
2004 .04
울금의 가공적성 증진을 위한 Curcumin 추출 최적화 및 쓴맛 성분 완화
Food Science and Preservation
2007 .12
[OP-01] Irradiation Effects on Antioxidant Activity of Curcuma longa and Curcuma srorrmtics and Chemical Structure Changing of Curcumin
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2005 .10
울금 품종과 채취시기별 유기산, 무기질, 색도, Curcumin 및 쓴맛의 변화
Food Science and Preservation
2007 .12
Curcumin은 ovalbumin에 의해서 유도된 inducible nitric oxide synthase 억제
한국식품과학회지
2012 .08
Curcumin and 80% Ethanol Extract from Curcuma Longa L. attenuate Amyloid-β-induced Neuronal Damage and Indicated Possible Involvement of the TLR/NF-κ B Pathway
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
울금(Curcuma longa)으로부터 분리한 squalene synthase 저해물질의 특성
한국식품과학회지
2003 .04
[P10-211] Effect of Curcuma longa L. extracts in differentiation of 3T3-L1 cells
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2006 .10
[P8-196] Comparison of Subchronic Toxicities of Curcuma longa L. and Fermented Curcuma longa L. in vivo
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2007 .10
Curcumin as a Cancer Chemotherapy Sensitizing Agent
Applied Biological Chemistry
2014 .01
Hepatoprotective Effects of Curcumin, Demethoxycurcumin and Bisdemethoxycurcumin Isolated from Turmeric (Curcuma Longa L.) against MCD Diet-induced Nonalcoholic Fatty Liver Disease in Mice
한국약용작물학회 학술대회논문집
2020 .10
Suppression of Adipogenesis in 3T3-L1 Adipocytes by Curcumin
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2011 .10
[P8-191] Effect of Curcumin on the Levels of Blood Lipids in Rats
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2009 .11
Curcumin and Curcuma longa L. extract regulate lipid accumulation through the regulation of the redox environment of the endoplasmic reticulum and apoB secretion
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
국내산 울금의 추출방법에 따른 유효성분(curcumin 및 turmerone 외 7종)의 함량 비교
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
[P1-21] Suppressive Effects of Grape Seed Extract on Nitric Oxide Production and Inducible Nitric Oxide Synthase Expression
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2009 .11
In vitro Curcuma longa L and Fermented Curcuma longa L extracts inhibit the production of inflammatory mediators in lipopolysaccharide stimulated murine macrophages
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2012 .10
0