메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
박말선 (구미대학) 임효원 (위덕대학교)
저널정보
한국외식산업학회 한국외식산업학회지 한국외식산업학회지 제6권 제2호(통권 제13호)
발행연도
2010.9
수록면
63 - 76 (14page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
This study aimed to classify piperine obtained from domestic and foreign market and differentiate quantity & quality of piperine amides in different colored peppers using HPLC method. Using, black, white, green and red peppers which were purchased in the same company, Out of the 4 options, the green pepper contained the highest piperine quantity, which was about 1.66 to 1.76 as much as those of black and white peppers respectively. In addition, red pepper contained the most quantity of piperine in four different kinds of peppers. The order of highest quantity of piperine amides in different countries were Indonesia>Malaysia>Micronesia> India. In the case of piperine, the other of highest were Indonesia>Micronesi>Malaysia> India. The total amount of piperine amides is 1.8 times higher than Malaysia, piperine 1.4 times higher than Malaysia, and piperettin isomer has the tendency of very low contained quantity th Indonesiaan. From this result, it is judged to be possible to classify peppers from four different countries.

목차

ABSTRACT
Ⅰ. 서론
Ⅱ. 재료 및 방법
Ⅲ. 결과 및 고찰
Ⅳ. 결론
Ⅴ. 참고문헌

참고문헌 (35)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2012-326-004453310