지원사업
학술연구/단체지원/교육 등 연구자 활동을 지속하도록 DBpia가 지원하고 있어요.
커뮤니티
연구자들이 자신의 연구와 전문성을 널리 알리고, 새로운 협력의 기회를 만들 수 있는 네트워킹 공간이에요.
이용수
ABSTRACT
INTRODUCTION
MATERIALS AND METHODS
RESULTS
DISCUSSION
REFERENCES
논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!
Quality Characteristics of Commercial Doenjang and Traditional Doenjang
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
저장기간에 따른 전통된장과 개량식된장의 이화학적 특성, 기능성분 및 대사체 분석
한국식품영양학회지
2016 .10
Mass spectrometry-based metabolomic study of traditional Doenjang effects against hepatic fibrosis
Applied Biological Chemistry
2016 .01
Analysis of differences in flavor and sensory characteristics of doenjang and Korean -style doenjang
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
Comparison of organic and non-organic doenjang from physiochemical, antioxidant activities and sensorial perspectives
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2021 .10
다양한 염도에서 제조한 된장의 장기 숙성 시 품질변화
Food Science and Preservation
2016 .12
경기지역 전통 된장의 발효 기간 중 온도와 품질 변화
한국식품영양학회지
2020 .01
In Vitro and In Vivo Anti-inflammatory Activity of Traditional Doenjang
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2018 .10
Effect of Betaine on Biological Function in Meat Duck Exposed to Heat Stress
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
Determination of Betaine Content and Antioxidant Activities of Lycium chinense
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2017 .10
Effect of p-Coumaric Acid on Foam Cell Formation in THP-1 Macrophages
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2023 .10
오미자박 압착액 분말을 첨가한 고추장의 항산화 효과
한국식품영양학회지
2018 .01
시판 장류의 알코올 함유량 및 품질특성 조사
Food Science and Preservation
2016 .06
Protective Role of P-Coumaric Acid on Acetaminophen-Induced Hepatotoxicity
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2017 .10
베타인(betaine)에 의한 조골세포의 분화 촉진효과
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2017 .10
Beneficial effect of p-coumaric acid on dyslipidemia and nonalcoholic fatty liver disease
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2023 .10
Quality Characteristics of Doenjang Prepared with Different types of Salt
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2018 .10
Inhibitory Effect of Black Soybean Doenjang on Obesity in High fat Diet-induced Mice
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2019 .10
Changes in physicochemical characteristics and nutritional values of soybean, meju, and doenjang by varying sowing periods
한국식품과학회지
2017 .02
Change of Chemical Properties of Traditional Doenjang Powder During Storage
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2017 .10
0