메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
이영순 (창신대학 호텔조리제빵과) 이동선 (경남대학교 식품생명학과) 류은순 (부경대학교 식품생명공학부)
저널정보
한국식품조리과학회 한국식품조리과학회지 한국식품조리과학회지 제22권 제3호
발행연도
2006.1
수록면
386 - 395 (10page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

이 논문의 연구 히스토리 (4)

초록· 키워드

오류제보하기
The purpose of this study was to examine the perceptions and attitudes held by dietitians on seasoned processed meats. The questionnaires were distributed to x (Ed- give the sample size) dietitians at business foodservice operations in Kyungnam province. According to survey, 37.5% of the dietitians answered that it is 'very necessary' to develop seasoned processed meat products. Regarding desired product characteristics, the dietitians were asked about reduced additive use, good hygienic quality, nutritious and healthy quality, low salt content and adequate supply of nutritional information. Over half of the dietitians (59.2%) preferred Korean style seasoned processed meats. The cooking types of Korean seasoned processed meats chosen as new developments were steamed (21.3%), roasted (20.6%) and pilled (18.1%), while the expected frequencies of product usage were in the order of grilled (18.8%), roasted (15.6%), and fried (14.4%). The dietitians wanted no or only little increase in the price compared to current commercial products, units packed in 1 or 3kg sizes and a shelf life under refrigerated or frozen storage of 3-7 days. A minority of the dietitians (40.6%) responded positively to buy the seasoned processed meats if the products meet their needs.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0