지원사업
학술연구/단체지원/교육 등 연구자 활동을 지속하도록 DBpia가 지원하고 있어요.
커뮤니티
연구자들이 자신의 연구와 전문성을 널리 알리고, 새로운 협력의 기회를 만들 수 있는 네트워킹 공간이에요.
2009
등록된 정보가 없습니다.
논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!
Rheological Properties of Kochujang as Affected by the Particle Size of Red Pepper Powder
Food Science and Biotechnology
2001 .06
고추의 생산 및 소비 실태에 대한 비교 분석
Korean Journal of Agricultural Science
2013 .12
[P10-203] Increased Anticancer Effect of Kochujang (Korean Red Pepper Soybean Paste) Prepared with Garlic Powder Dried Different Methods
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2005 .10
[P3-35] Effects of Combined Heat Treatment and Gamma Irradiation on the Bacterial Populations and Sensory Characteristics of Kochujang, Korean Fermented Red Pepper Paste
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2009 .11
[P10-234] Antiobesity Effects of the garlic-added kochujang (Korean Red Pepper Soybean Paste)
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2006 .10
Kochujang (Korean fermented red pepper paste) Attenuates High Fat Diet-Induced Obesity by Regulating Lipid Metabolism
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2014 .10
The Present Status of Kochujang (fermented hot pepper - soybean paste) in Korea and Its Future
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2004 .11
한국인(韓國人)의 고추식생활(食生活)에 관한 조사연구(調査硏究)
Applied Biological Chemistry
1977 .01
Microbiological Contamination of Fresh-Red Pepper and Packaged-Red Pepper Powder in South Korea
Journal of Food Science and Nutrition
2010 .09
[P6-01] Kochujang, Korean Fermented Red Pepper Paste, Improves Peripheral Insulin Resistance in 90% Pancreatectomized Diabetic Rats
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2008 .10
우리나라 고추의 매운 맛은 어느 정도일까?
한국원예학회 학술발표요지
2011 .05
저장온도에 따른 고추장의 품질변화
한국식품과학회지
1994 .06
Quality and Fermentation Characteristics of Kimchi Made with Different Types of Dried Red Pepper (Capsicum annum L.)
Journal of Food Science and Nutrition
2011 .03
雜草競合이 고추의 生育 및 收量에 미치는 影響
한국잡초학회지
1999 .05
한국산 고추의 품종 및 재배지역에 따른 품질 특성
한국식품과학회지
1991 .06
Effect of Red Pepper Seed on Kimchi Antioxidant Activity During Fermentation
Food Science and Biotechnology
2008 .04
[P6-10] Effect of the red sweet pepper addition on the quality of American preferred kimchi during fermentation
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2005 .10
김치 및 고추장의 고추 사용량 추정법 시도
한국식품과학회지
1991 .06
고추 고색소 품종 특성 및 고춧가루의 저장 안정성에 관한 연구
한국원예학회 학술발표요지
2005 .05
Quality Optimization in Red Pepper Drying
한국식품과학회지
1989 .10
0