메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
Seungmin Yu (Kyung Hee University) Wooki Kim (Kyung Hee University)
저널정보
한국식품과학회 식품과학과 산업 식품과학과 산업 제55권 제3호
발행연도
2022.9
수록면
264 - 275 (12page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
The regulation of macrophages is a major target for dietary immune modulation for their involvement in both innate and adoptive immune responses. Studies revealed that macrophages are unique in their plasticity to polarize into either inflammatory M1 subset or anti-inflammatory M2 cells. Recently, cellular energy metabolism including both glycolysis and oxidative phosphorylation is demonstrated to control macrophage dichotomy. In this review, the differential utilization of glucose, lipids, amino acids, and irons by M1 and M2 cells are discussed in detail. In addition, several dietary approaches for the alteration of inflammatory M1 cells to M2 phenotypes are reviewed for development of functional foods for immune regulation.

목차

Abstract
1. Introduction
2. Distinct immunophenotypes in polarized macrophages
3. Different metabolic profiles of polarized macrophages
4. Dietary approaches for anti-inflammatory alteration of energy metabolism in macrophages
5. Summary and implications
References

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0