지원사업
학술연구/단체지원/교육 등 연구자 활동을 지속하도록 DBpia가 지원하고 있어요.
커뮤니티
연구자들이 자신의 연구와 전문성을 널리 알리고, 새로운 협력의 기회를 만들 수 있는 네트워킹 공간이에요.
이용수
Abstract
서론
떡류의 시장규모
떡류 제품 트렌드 분석
떡류의 미생물 안전 관리기준
제조공정 및 설비의 오염
떡류의 미생물 저감화를 위한 연구
결론
References
논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!
Quality and Digestibility Characteristics of Rice cake with Heat-moisture Treated Brown Rice
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
떡의 유통기한 연장을 위한 포장재 개발
펄프·종이기술
2018 .12
Quality Characteristics of Rice Cake with Glutinous Rice and Oat Powder
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2017 .10
Quality Characteristics of Pound Cake Added with Different Rice Variety
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2023 .10
쌀가루전용 품종들의 이화학적 특성 및 설기의 품질 특성
한국식품영양학회지
2019 .01
산 침지와 이산화 염소 건조 공정을 통한 떡의 유통기한 연장 연구
농업생명환경연구
2020 .01
Protective Effects of Fermented Agricultural by-Products (Rice Bran, Soybean Cake, Sesame Cake, Black Rice Bran) Extracts on Ultraviolet B-Induced Hairless Mouse Model
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2017 .10
Reduction Effects of Ultraviolet Sterilization on Fungi Contaminated in Rice Cake
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2024 .10
Reducing Retrogradation of a Korean Rice Cakes by Adding Mulberry Leaf Flour
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
Inhibitory Effect of Acid Treatment on the Growth of Bacillus cereus in Cooked Rice Cake
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2019 .10
The Effect of Physicochemical Characteristics of Glutinous Rice Varieties on the Texture of Glutinous Rice Cake
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
Development and application of modified starch beverage ingredient through upcycling of surplus rice cake flour
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2024 .10
찰벼 품종별 찰떡의 찰기 관련 전분 및 호화 특성
한국육종학회지
2015 .01
Effects of Different Hydrocolloidson Physicochemical Properties of High-Moisture Fermented Rice Cake During Storage
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2019 .10
반응표면분석을 이용한 압출 떡 제조 공정의 최적화
Food Science and Preservation
2020 .08
Color stability of traditional steamed rice cake, Gijeongtteok, added with young barley leaf powder
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
시루떡의 제조공정 중 미생물 저감화 연구
Food Science and Preservation
2022 .08
Effects of Sea Squirt Husk Extract on Physical, Textural, and Sensory Properties of Fermented Rice Cake
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2019 .10
Quality Characteristics of Plant-Based Rice Milk Using Processed and Functional Varieties
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2021 .10
양배추 분말을 첨가한 시폰케이크의 품질 특성
한국식품영양학회지
2020 .01
0