메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
Seong Yeong Kim (Kyonggi University)
저널정보
한국식품영양과학회 Preventive Nutrition and Food Science Preventive Nutrition and Food Science Vol.28 No.3
발행연도
2023.9
수록면
321 - 327 (7page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

이 논문의 연구 히스토리 (4)

초록· 키워드

오류제보하기
In this study, I extracted the crude polysaccharides from trifoliate orange (Poncirus trifoliate) seeds, known as TSCP, using water extraction and ethanol precipitation. The monosaccharide composition of TSCP was in the following order: arabinose (28.28 mol%)> galactose (16.76 mol%)> galacturonic acid+glucuronic acid (13.6 mol%)> glucose (12.45 mol%)> rhamnose (4.18 mol%)> mannose (0.57 mol%)> fucose (0.32 mol%). Its total polyphenol contents were 28.66 and 70.96µg/mL at 1 and 10 mg/mL, respectively (P<0.01). Further, the 2,2’-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid) radical scavenging activity of 10 mg/mL TSCP (31.67%) was higher than that of 1 mg/mL TSCP (8.07%; P<0.01) and also higher than its 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl radical scavenging activity (11.97%) at the same concentration (10 mg/mL; P<0.01). The anti-complementary property of TSCP increased in a concentration-dependent manner (P<0.001), and at 1,000µg/mL, it was comparable (61.36%) to the positive control (60%) consisting of polysaccharide-K. In conclusion, TSCP might be a potential immune modulator.

목차

ABSTRACT
INTRODUCTION
MATERIALS AND METHODS
RESULTS AND DISCUSSION
REFERENCES

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0