메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
김영중 (동국대학교) 홍윤주 (동국대학교)
저널정보
한국외식산업학회 한국외식산업학회지 한국외식산업학회지 제20권 제5호(통권 제68호)
발행연도
2024.10
수록면
7 - 17 (11page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
This study aimed to empirically analyze the impact of job ethics awareness among culinary staff in luxury hotels on job satisfaction and turnover intention. Based on 255 samples obtained for the empirical study, the reliability and suitability of the research model were examined, and hypotheses were tested using structural equation modeling. The empirical analysis results showed that the sub-dimensions of job ethics awareness, namely professionalism and public interest, had a significant positive (+) effect on job satisfaction. Furthermore, job satisfaction was found to have a significant negative (-) effect on turnover intention. These results confirm that job ethics awareness improves job satisfaction among culinary staff and reduces turnover intention.

목차

Abstract
Ⅰ. 서론
II. 이론적 배경과 가설설정
III. 연구설계
IV. 실증분석
V. 요약 및 결론
참고문헌

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-151-25-02-091151324