메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
저널정보
한국식품영양과학회 Journal of Food Science and Nutrition Journal of Food Science and Nutrition Vol.11 No.4
발행연도
2006.12
수록면
261 - 267 (7page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

이 논문의 연구 히스토리 (2)

초록· 키워드

오류제보하기
This study investigated the physiological activities of different molecular weight (MW) fractions of crude polysaccharide from D?d?k (Codonopsis lanceolata). The crude polysaccharide cut off for each fraction was: <1,000 MW (Fr Ⅰ), 1,000 MW<fraction<3,000 MW (Fr Ⅱ), 3,000 MW<fraction<10,000 MW (Fr Ⅲ), 10,000 MW<fraction<100,000 MW (Fr Ⅳ), 100,000 MW<fraction (Fr Ⅴ) with membrane. Fr Ⅰ exhibited the highest yield of all the fractions. Fr Ⅰ also had the highest total sugar contents, total protein contents, total phenolic compounds content, as well as the greatest growth inhibitory activity against SNU-1 and Hela cells, ACE inhibitory activity, and DPPH radical scavenging effect. Fr Ⅱ exhibited lower physiological activity than Fr Ⅰ, and showed higher activity than those of fraction of above 3,000 MW, but there was no significant ACE inhibitory activity. The Fr Ⅲ exhibited the lowest yield, total sugar contents, total protein contents, and total phenolic contents; as well as the least growth inhibitory activity against SNU-1, Hela, ACE inhibitory activity, DPPH radical scavenging effect.

목차

Abstract
INTRODUCTION
MATERIALS AND METHODS
RESULTS AND DISCUSSION
ACKNOWLEDGEMENT
REFERENCES

참고문헌 (36)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2009-511-017667479