메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
Dongu Lee (Yonsei University) Jong Hun Lee (Gachon University) Seung Hwan Lee (Yonsei University)
저널정보
한국식품과학회 한국식품과학회지 한국식품과학회지 제53권 제2호
발행연도
2021.4
수록면
213 - 217 (5page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
Benign prostate hyperplasia (BPH) is one of the most common elderly disease, and because of prolonged incubation period and many side effects of medication or surgical interventions, the use of dietary phytochemicals is considered as an effective measure for prevention of BPH. The purpose of this study is to investigate the mechanism of inhibition effect for BPH by flavonoids such as baicalein and kaempferol. BPH cells were collected through biopsy from patients with PSA of 4 or higher, followed by primary culture. In vitro experiments were conducted to evaluate mitochondrial respiration, intracellular reactive oxygen species (ROS) level and expression of inflammatory markers, genes, and anti-oxidants. In conclusion, baicalein and kaempferol have been demonstrated to inhibit BPH through lowering ROS, thereby reducing inflammation triggers, and reduced inflammation. This study is expected to be helpful in the development of flavonoids that have a clinical effect on suppressing BPH.

목차

Abstract
Introduction
Materials and Methods
Results and Discussion
References

참고문헌 (22)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0