메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
저널정보
한국원예학회 HORTICULTURE ENVIRONMENT and BIOTECHNOLOGY HORTICULTURE ENVIRONMENT and BIOTECHNOLOGY Vol.47 No.1
발행연도
2006.2
수록면
10 - 13 (4page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
This study was conducted to investigate the effect of high O₂ concentration with two types of film on quality and marketability of leaf lettuce. Changes of gas composition in the packaging were various by the initial O₂ content and packing materials during storage. The gas composition in the packaging changed to low O₂ and high CO₂ levels as storage period extended. The low O₂ content in barrier film induced low O₂ injury and offodor of leaf lettuce. However, high O₂ content (40% O₂) in barrier film prevented effectively the physiological injury by low O₂ condition even if the weight loss increased and total soluble solids content decreased slightly. The marketability of control treatment was lost by weight loss and decay firstly though the low O₂ injury was not induced. On the other hand, there is no significant difference between air and high O₂ treatment in permeable film.

목차

Abstract
Introduction
Materials and Methods
Results and Discussion
Acknowledgement
Literature Cited

참고문헌 (8)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2009-525-016908431