지원사업
학술연구/단체지원/교육 등 연구자 활동을 지속하도록 DBpia가 지원하고 있어요.
커뮤니티
연구자들이 자신의 연구와 전문성을 널리 알리고, 새로운 협력의 기회를 만들 수 있는 네트워킹 공간이에요.
이용수
등록된 정보가 없습니다.
논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!
지역별 시판 전통메주의 이화학적 및 미생물 분포 특성
한국식품영양학회지
2018 .01
A Study on the Microbial Community Structure of Traditional Meju Produced by Region Using NGS Analysis
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2021 .10
Distribution of Microorganisms in Meju added with Plant Extract
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
전통장의 메주 제조에 관한 연구
한국식품영양학회지
2016 .10
The Role of Korean Traditional Meju Fungi for Fermented Soybean Products
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
Quality Analysis and Microbial Community Analysis of Four Meju Types with Different Manufacturing Methods
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2024 .10
복합균주를 접종하여 제조한 메주의 발효 중 품질 특성 변화
한국식품영양학회지
2020 .01
Determination of Sensory and Volatile Aroma Characteristics of Traditional Doenjang Produced with Meju from Different Regions
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2023 .10
Selection of Fermentation Starter of Meju with anchovy and Its Growth Characteristics
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2019 .10
Physicochemical and Microbiological Property of Commercial Gochujang Rib Sauces
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
Alteration of import scallop during storage using physicochemical and microbiological experiment and sensory evaluation
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
Evaluation of Microbiological Contamination and Physicochemical Characteristics of Seasoned Jerky at Retail Market
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2017 .10
Change in Physicochemical and Microbiological Qualities of Hanwoo Beef under Different Freezing and Thawing Conditions
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
Comparison of Characteristics among The Isolates from Soybean Pastes for The Mixed Starter Use of Meju
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
Quality Characterization of Gochujang prepared with Different Ratios of Red Bean Meju
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2018 .10
Fibrinolytic activities of Bacillus subtilis YD2 Isolated from Traditional Meju
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
Quality Characteristics of Whole Soybean Meju Doenjang Prepared with Addition Times and Contents as Starter
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2018 .10
Sensory, Microbiological and Physicochemical qualities of Manila clam during cold storage at refrigeration temperature
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
Isolation and Identification of Bacillus Species from Different Meju Using ARDRA-PCR
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2018 .10
A study on microbiological ecology in beef from production to distribution through 16S rRNA gene sequencing
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
0