메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
박태준 (서울대학교 농과대학 농화학과) 조덕현 (서울대학교 농과대학 농화학과) 김호식 (서울대학교 농과대학 농화학과)
저널정보
한국응용생명화학회 Applied Biological Chemistry Applied Biological Chemistry 제2권
발행연도
1961.1
수록면
17 - 21 (5page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
The manufacture of riboflavine fortified Dwen-Jang has been tried with an exceedingly riboflavine productive Aspergillus oryzae #612 mutant which has been developed by the authors. Both the rice and barley koji of this mutant and Aspergillus sojae have been prepared. Their riboflavine production, saccharifying and protease activities have begin compared The riboflavine fortified Dwen-Jang has been manufactured using the barley koji of riboflavine productive mutant. Their riboflavine content and qualities have been studied comparing with an ordinary Dwen-Jang which has been prepared with the barley kojo of A. sojae strain. The following results have been obtained. (1) The baley koji was superior in riboflavine production and protease activity, inferior in saccharifying ability than rice koji both with A. oryzae #612 and A. sojae. (2) In barley koji, the mutant, A. oryzae #612, produces 1.5 times riboflavine than A. sojae and shows stronger saccharifying and protease activities than the latter. (3) The riboflavine fortified Dwen-Jaug manufactured contained $5.2{\gamma}/g$ of riboflavine, about 1.5 times that of A. sojae. The higher contents of free sugar and free amjno nitrogen have been observed than the ordinary Dwen-Jang manufactured with A. sojae.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0