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논문 기본 정보

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학술저널
저자정보
저널정보
한국식품영양과학회 한국식품영양과학회지 한국영양식량학회지 제20권 제6호
발행연도
1991.12
수록면
653 - 662 (10page)

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The terms of hard and soft as applied to wheats are descriptions of the texture of the kernel. A hard wheat kernel requires greater force to cause it to disintegrate than those a soft wheat kernel. Factors that can affect the measurement of hardness outnumber those that affect hardness itself. Kernel texture is the most important single characteristic that affects the functionality of a common wheat. It affects the way in which wheat must be tempered for milling ; the yield and the particle size, shape, and density of flour particles ; and the end use properties in milling, breadmaking, production of soft wheat products, and noodle-making. Papers are reviewed from various sources not only hardness but flour functionality.

목차

Abstract

서론

경도에 영향을 미치는 요인들

밀의 경도 측정

경도의 가설

제분과 최종제품에 미치는 영향

결론

문헌

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