메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
손재학 (국립부경대학교)
저널정보
한국수산해양교육학회 수산해양교육연구 수산해양교육연구 제36권 제4호(통권 제130호)
발행연도
2024.8
수록면
684 - 694 (11page)
DOI
10.13000/JFMSE.2024.8.36.4.684

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
Despite the excellence of seafood, there are voices of concern in both production and consumption in Korea. In addition to efforts to increase self-sufficiency, it is time to come up with countermeasures for food security. This point of view has been raised in previous studies, but it did not pay attention to the role of import as a source of seafood consumption. Focusing on this point, this study explored and analyzed the role of import in the consumption of seafood. Although the production and consumption of seafood continues to increase worldwide, they show different patterns by region, economic group, and country. Korea needs to come up with measures to stabilize the supply chain in terms of public health and food security. Therefore, it is necessary to recognize the function of import and broaden the scope of policies.

목차

Abstract
Ⅰ. 서론
Ⅱ. 연구 방법
Ⅲ. 연구 결과
Ⅳ. 결론
References

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0