메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
정승현 (전남대학교) 민은비 (전남대학교) 윤은아 (전남대학교) 황두진 (전남대학교)
저널정보
전남대학교 어업기술연구소 어업기술연구소보고 어업기술연구소보고지 제11권 제1호
발행연도
2018.2
수록면
43 - 50 (8page)
DOI
10.15399/jfti.2018.02.11.1.43

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
We developed an automatic oyster separating machine using high hydrostatic pressure, and conducted research related to improving the working environment and increasing production volume. Changes in the by pressure cast off performance and sensual properties of raw oysters (Crassostrea gigas) treated with high hydrostatic pressure were evaluated. At a pressure of 175 MPa or more, the shell removal rate was over 90%. Samples automatically separated using high hydrostatic pressures of 250 MPa, 200 MPa, and 175 MPa together with a manually separated sample were evaluated using a seven-point rating scale for appearance (color, shape), smell, taste (salty, fishy), texture, and preference. The manually separated sample had similar rating values to the 175 MPa automatically separated sample. In conclusion, it is necessary to continue evaluation of the machine’s performance, sensory evaluation, oyster quality improvement oysters and development of technology for future commercialization.

목차

서론
재료 및 방법
결과 및 고찰
결론
Reference

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0